Over Zed AudioLab

 

Mijn naam is Marcel Zee en vanuit mijn achtergrond als werktuigbouwkundige en instrumentmaker heb ik ruime ervaring in het onderhoud en de assemblage van complexe machines. Vooral bij gebruikte apparaten kom ik onverwachte uitdagingen tegen en ik vind het een uitdaging deze op te lossen en de werking te verbeteren. Mijn liefde voor vintage hifi, studio apparatuur en vintage synthesizers heeft ervoor gezorgd dat ik mij (naast de extra opleidingen) al een aantal jaren aan het verdiepen ben in de elektronica hiervan.

Mijn grootste passie ligt van jongs af aan al in de muziek. Zowel het luisteren, produceren, mixen en masteren hiervan. Ieder genre komt wel in mijn collectie voor. Hierdoor heb ik veel gevoel gekregen hoe ieder genre in de muziek zou moeten of kunnen klinken. Tijdens mijn opleiding bij Sound Education Nederland heb ik mijn kennis voor o.a. Mixage en Mastering op kunnen bouwen en door uiteraard veel te oefenen heb ik mijn eigen flow hierin al snel kunnen vinden. Na alle jaren hobbymatig aan vintage apparatuur gesleuteld te hebben, en diverse studio klussen uit heb mogen voeren, heb ik uiteindelijk de stap gezet om voor mijzelf te beginnen en Zed AudioLab op te zetten in 2019.

Mijn passie voor (vintage) audio apparatuur met name synthesizers en andere studio apparatuur begon allemaal als kleine Marcel met het eerste cassettebandje van Jean Michel Jarre. Al snel had ik mijn eerste synthesizer (Roland D-50) en daarna is het niet meer goed gekomen haha. Ondertussen is de verzameling behoorlijk gegroeid en geniet ik nog altijd van het repareren en het reviseren van vintage apparatuur voor mijn klanten onder de naam Zed Audiolab.

Kijk voor meer info en foto's ook even op de facebook en instagram pagina's :)